post

Fem klubbrekorder i Hommelvika

Fem klubbrekorder i Hommelvika

Skage og Olav representerte klubben vår i juniorstevnet «Høstjakta» i Hommelvik svømmehall i dag, 20.11.21. Begge er blitt rutinerte juniorsvømmere, og gikk respektløst i gang på oppgaven. Dette resulterte i førsteplasser og ellers fine plasseringer på begge to, og det ble satt nye klubbrekorder for guttene i alle øvelsene der de startet. Vi gratulerer svømmerne med resultatene og takker de flinke trenerne våre for innsatsen!

Også rekruttene våre er vi stolte av. 13 kattemsvømmere var påmeldt rekruttstevnet, og alle gjennomførte i svært fin stil, til stor glede for trenere og foreldre. Den store gjengen vår var et flott syn, alle sammen med de flotte svømmehettene våre i kongeblå farge, og i strålende humør. I stafetten fikk de også på nytt vist at våre rekrutter ligger godt an i forhold til de andre.

De som ønsker klubbdrakt, f.eks. T-skjorte og shorts, kan kjøpe det hos Nor-Contact Sport på Heimdal. Be om rabatt. Det skal være logo på brystet og KATTEM med store bokstaver på ryggen. Merket er Adidas, og både skjorte og bukse skal være i blått (de andre avdelingene i klubben har hvit bukse – litt upraktisk i svømmehallen). Julegavetips!

 

Klubbrekorder i Kattem IL Svømming

Jenter

Øvelse Navn Fødselsår Tid Sted År
50m fri Ingrid Maria Risstad 2006 32,83 Pirbadet 2020
50m rygg Teja Domarkaite 2010 44,97 Husebybadet 2021
50m butterfly Ingrid Maria Risstad 2006 53,02 Husebybadet 2017
50m bryst Ingrid Maria Risstad 2006 59,86 Husebybadet 2017
100m fri Ingrid Maria Risstad 2006 1.34,37 Husebybadet 2019
100m rygg Ingrid Maria Risstad 2006 1.48,23 Husebybadet 2017
100m bryst Ingrid Maria Risstad 2006 2.09,45 Husebybadet 2017
200m medley Ingrid Maria Risstad 2006 4.06,36 Husebybadet 2017
400m fri Ingrid Maria Risstad 2006 6.54,29 Husebybadet 2019

 

Gutter

Øvelse Navn Fødselsår Tid Sted År
50m fri Skage Raudsepp Remlo 2010 37,47 Hommelvik 2021
50m bryst Skage Raudsepp Remlo 2010 52,58 Hommelvik 2021
50m rygg Olav Nygård Bergum 2010 48,28 Hommelvik 2021
100m fri Skage Raudsepp Remlo 2010 1.28,26 Hommelvik 2021
100m medley Skage Raudsepp Remlo 2010 1.44,12 Hommelvik 2021

 

 

Endelig er svømmestevnene tilbake igjen!

Det var stor stemning i Husebybadet da Lilleputten og Trondheimsmedleyen ble gjennomført få dager etter at Norge ble åpnet etter pandemirestriksjonene som vi har levd med i 1,5 år. Kattem IL hadde 19 påmeldte til Lilleputten, og våre svømmere gjennomførte i fin stil foran en fullsatt tribune og i konkurranse med svømmere fra de beste klubbene i sørdelen av fylket. Vi stilte med 4 stafettlag. Lagsvømming er alltid engasjerende og spennende.

3 svømmere fra vår klubb, Olav, Skage og Teja, deltok i juniorklassen i Trondheimsmedleyen. Alle svømte fint og fikk gode plasseringer i sin klasse. Vi fikk tre klubbrekorder for guttene ved Skage, og en klubbrekord ved Teja. Dette er inspirerende for oss alle!

Gratulerer til våre dyktige trenere og alle som deltok! Mange av våre rekrutter er opplagt modne for deltakelse i juniorklassen.   Kanskje blir vi flere der neste gang.

post

Svømmekurs i «Sommer i Trondheim»

Svømmekurs i «Sommer i Trondheim»

Kattem IL Svømming har arrangert gratis svømmekurs for barn gjennom Sommer i Trondheim i seks uker i sommerferien. Hver kursrunde gikk over to uker med kurs hver dag i ukedagene.  Kursene var svært populære, og plassene ble raskt revet bort. For ikke å skuffe for mange hyret vi inn ekstra instruktør og kjørte kurs for 16 barn på hvert nivå i stedet for kun 12 som avtalt. Resultatet ble at vi kunne tilby 195 kursplasser til sammen gjennom perioden. På den måten bidro også Kattem IL Svømming litt ekstra og fikk gitt mer tilbake til kommunen og barna i Trondheim.

Vi er svært fornøyde med innsatsen til barna. Gjennomgående var oppmøtet uhyre godt, og barna viste iver og innsats under leksjonene. Kursene våre følger tradisjonelt opplegg fra Norges Svømmeforbund, som er modifisert og tilpasset kundene våre gjennom mer enn 30 års praksis. Instruktørene våre er svært erfarne, og gjorde dessuten det de kunne for at opplegget skulle bli en suksess. Responsen fra foreldrene har også vært klar: veldig effektiv og god opplæring! På avslutningsdagen ble hver instruktør tildelt blomster av takknemlige foreldre.

Husebybadet har igjen vist seg som en ideell svømmehall å tilby slike kurs i, der de ferskeste kan holde til i øvingsbassenget, og de viderekomne får prøve seg i hovedbassenget på både grunt og djupt vann. De som kom lengst, fikk tilbud om å starte i treningsgruppa til Kattem IL Svømming.

Takk til instruktørene våre, Larissa, Ingrid Maria, Gina, Stephan, Ida, Emil og Astrid, for solid innsats!

Bilde f.v.: Astrid, Ingrid Maria, Gina og Larissa

Sommerkurs

Sommerkurs

2021 - I regi av Kattem IL Svømming og Sommer i Trondheim

Doblet deltakelsen 🙂

Siden sommerkursene i 2020, har vi over doblet deltakelsen. Alle kursplassene ble fylt opp i løpet av ei lita uke, etter det ble markedsført under «Sommer i Trondheim».  Dette er et supert tilbud. Det er veldig fint at vi fikk muligheten til å tilby gratis svømmekurs gjennom Sommer i Trondheim.

I sommer kan vi lese i media at svømmeferdighetene er for dårlige på landsbasis. Da er det ekstra godt å se at vi kan ha mye mestring og glede i vann, som en motvekt mot denne statistikken.

Sommerkursene er svært godt egnet, og vi opplever at mange barn får særdeles god fremgang når de får øvd hver dag.

På et sommerkurs har man på 14 dager tatt unna det som tilsvarer ca. 3 med med ordinært kurs.

Takk til instruktør-teamet og co.

Vi vil med det samme takke instruktør-teamet, støtteapparatet, klubbstyret, Trondheim kommune og Sommer i Trondheim, Svømmepartner og Svømmeportalen- LearnToSwim.no.

Uten dere hadde ikke dette arrangementet latt seg gjøre.

På disse ukene har vi sett mye mestring og glede i vannet.

Instruktørene blir satt pris på.

Bilde f.v.: Astrid, Ingrid Maria, Gina og Larissa. 

Barna på nybegynnernivå (nivå 1 og 2)

Noen av barna som var utrygg og forsiktig var ikke til å kjenne igjen fra første til siste kurs-økt. Fra å ha lett vannskrekk til å «knekke koden» og svømme som en fisk.

Det er moro å være en del av disse 7-milsstegene. 🙂

Barna på videregående nivå (nivå 3 og 4)

På videregående nivå har barna blitt trygge på dypt vann og svømmer fint på magen og ryggen. Dette er en kompetanse som de vil ha nytte av resten av livet.

Det å kunne legge seg på ryggen å flyte for å ta en liten pause er en svært viktig ferdighet å beherske. Når man er flytende på ryggen kan man samle krefter før man svømmer videre på magen eller ryggen.

Intensivt svømmekurs i Husebybadet

Tusen takk til 195 barn og familier som har deltatt på intensivt svømmekurs sommeren 2021.  🙂

Sommerkursene har vært arrangert i regi av Kattem IL Svømming i samarbeid med Sommer i Trondheim. Dette er den andre sommeren vi arrangerer intensivt svømmekurs i Husebybadet.  Vi ser etter denne sommeren at dette også har vært en stor suksess i 2021, og vi begynner allerede nå å planlegge nye intensivkurs for neste sommer.

PS. Vi kommer også til å arrangere intensivt svømmekurs i vinterferieuka i 2022.

Kursavdelingen er stengt i 2 uker pga. sommerferie

I uke 31 og 32 har vi ferie, ta derfor kontakt i uke 33. Vi vil starte nye kurs i September (uke 36).

Hei, tusen takk for den gode svømmeopplæringen barna fikk i forrige uke. Jeg er veldig glad for progresjonen til barna.

Mvh.

Hva betyr det så, «å være svømmedyktig»?

Vi fikk høre i media denne sommeren at det kun var 40% av elevene ved 4. trinn som var svømmedyktige (på landsbasis). Vi har i Norge haitt for dårlig statistikk på svømme-dyktighet. Mens vi ser at nabolandene Sverige og Finland har mye større antall med svømmedyktige barn.

Nora og Ida har deltatt på intensivkurs hos dere nå i 2 uker og jeg vil bare skryte av hele opplegget. Instruktørene; Astrid, Ida, Emil og Stephan har vært så dyktige, tålmodige og hjelpsomme. De har virkelig sett alle barna og jentene og vi er så fornøyde. Stor fremgang til begge to!

I lærerplanen (for 4. trinn) er det definert følgende ferdigheter for å «være svømmedyktig»:

«vere symjedyktig ved å falle uti på djupt vatn, symje 100 meter på magen, og undervegs dykke ned og hente ein gjenstand med hendene, stoppe og kvile i 3 minutt (imens flyte på magen, orientere seg, rulle over, flyte på rygg), så symje 100 meter på rygg og ta seg opp på land»

For å oppnå dette målet, så krever det mye trening.

Gjennom våre svømmekurs, er vår erfaring at det normalt tar 40-60 undervisningstimer for å bli svømmedyktig. Det vil si ca. 1,5 år – 2 år med ordinære svømmekurs som går 1 gang i uka. Det er ikke uvanlig å gå samme nivå flere ganger.

Vi håper at alle som har vært med på kursene i sommer fortsetter å øve seg i sommer og også utover høsten. Husk at det er viktig med øving over tid. Tar man en lang pause, så vil mye av det man ha lært «glemmes» og det tar tid å komme tilbake på det nivået man hadde.

Vi anbefaler de som har mulighet til å være med på høst-kursene om å bli med.

Da er man sikret at man øver 1 gang i uka etter kursopplegget vårt. Et utprøvd opplegg med gode øvelser og skolerte instruktører. 🙂

Som litt inspirasjon legger vi ved et par videoklipp fra kursene:

Start video

Video fra nybegynner-kurs (Nivå 1

og flere bilder

Vi ønsker med det samme å ønske dere en riktig god sommer videre! 🙂

Vennlig hilsen oss i Kattem Svømming

post

Dalgård skolebasseng

Dalgård skolebasseng

Kattem IL Svømming arrangerer svømmekurs for barn ved Dalgård skolebasseng. Kursene er delt opp i 4 nivå og er for barn fra 5 år.

Dalgård skolebasseng

Vi har nye svømmekurs hver 10. uke

Kursoppsett, fredagskurs: 

 • Nivå 1: 19.00-19.40
 • Nivå 2: 19.00-19.40
 • Nivå 3: 19.40-20.20
 • Nivå 4: 20.20-21.00

 

For påmelding til nye svømmekurs: https://learntoswim.no/dalgard-skole/

Intresseliste/venteliste: https://learntoswim.no/venteliste/

 

Kursansvarlig:

Øystein Gaasvik, 46 95 30 30

svommekurs.kattemil@gmail.com

 

Endelig: tilbake til trening og svømmekurs

Gladmelding: treninga starter opp igjen i Husebybadet fra i morgen 20. januar, og svømmekurs i bassengene (Dalgård, Husebybadet, Klæbu, Charlottenlund og Byåsen) starter opp fra fredag 22. januar.

Smittevernregler gjelder: hold avstand. Avstanden kan være under 1 meter under utøvelsen av aktiviteten. Treningsgruppene: meld ifra oppmøte på Spond.

Foreldre til de yngste som trenger hjelp (6 år og yngre) kan være med inn i garderoben,

Her er lenke til gjeldende regler hos kommunen: https://sites.google.com/trondheim.kommune.no/veileder-trondheimsidretten/start

Velkommen til trening og kurs i ny sesong!

 

God Jul!

Vi har snart lagt et utfordrende år bak oss, men som klubb har vi likevel kommet bra ifra det. Vi har gjennomført alle treninger i høst, og også hatt noe stevnedeltakelse. Kursavdelinga vår har vokst kraftig, og treningsgruppene har fått tilskudd av nye rekrutter.

Siste trening før jul er mandag 21. desember, så blir det juleferie. Første trening etter jul er mandag 4. januar, når skolene er i gang igjen. Vi håper som alle andre at neste år vil bli mer normalt igjen etter hvert.

Vi ønsker alle våre medlemmer ei god jul og et godt nytt år!

Hilsen Styret

post

Nye svømmekurs på Charlottenlund Skole

Til alle kursdeltakere! 🙂
Velkommen til nye svømmekurs på Charlottenlund Skole.
Første kurs er tirsdag 24.11.2020 eller onsdag 25.11.2020

Tirsdagskurset

Tirsdager som utgår er:
22.12.2020
29.12.2020

Kursoppsett:

Nivå 1 kl. : 16.20-17.00
Nivå 2 kl. : 17.00-17.40
Nivå 3 kl. : 17.40-18.20
Nivå 3/Nivå 4 kl. : 18.20-19.00

Kun en er påmeldt på nivå 4 kl 18.20-19.00. Det er veldig fint hvis noen fra nivå 3 kan bli med på denne gruppen i stedet for ordinær gruppe på tirsdag eller onsdag. Ta kontakt hvis du/dere kan flytte til denne gruppa. 🙂

Onsdagskurset

Onsdager som utgår er:
23.12.2020
30.12.2020

Kursoppsett:

Nivå 1 kl. : 16.20-17.00
Nivå 2 kl. : 17.00-17.40
Nivå 3 kl. : 17.40-18.20
Nivå 4 kl. : 18.20-19.00

ANG. KORONA:

HUSK å bruke antibac
HUSK å holde avstand i garderobe/dusjanlegg

KURSDELTAKERE:

 • Møt opp inne i svømmehallen ved bassenget.
 • De som deltar på svømmekurs skal ikke komme inn i svømmehallen før tidligst 2 minutter før kursstart.
 • Når kurset er ferdig, går kursdeltakerne rett i garderobene.

HUSK AVSTAND!

 • Foreldre/foresatte har kun tilgang til anlegget når dette er strengt tatt nødvendig og det er mulig å holde 1 m avstand mellom foreldre/foresatte.
 • Maks en forelder/foresatt per. barn, – de blir da en del av gruppen som max skal være på 20 personer.
 • Voksne i svømmehallen bør begrenses til 1 foresatt til de yngste og mest utrygge barna.
 • Barna må forlate bassenget straks etter endt kurs og være snare ut av anlegget.
 • Søsken kan ikke bli med
 • Vi håper på god virkning av tiltakene, slik at man kan gå tilbake til normalen så fort det går an.
 • Skriv fra Trondheim kommune

 

Velkommen på svømmekurs! 🙂

Med vennlig hilsen
Kattem IL Svømming
Tlf.: 46 95 30 30
e-post: svommekurs.kattemil@gmail.com

post

Nye svømmekurs for barn på Charlottenlund starter denne måneden

🔥🔥🏊‍♂️🏊‍♂️Nye svømmekurs for barn på Charlottenlund starter denne måneden.

👉Tirsdagskursene starter 24. november.
👉Onsdagskursene starter 25. november.

Bli med på kurs, og lær å svømme! 🙂

🏃‍♀️🏃🏃‍♂️Kursplassene blir veldig fort fylt opp på Charlottenlund, så vær kjapp og sikre din plass.

Våre dyktige instruktører vil gi deg gode og morsomme aktiviteter i vannet.

 Våre kurs er på 10 x 40 minutter på alle våre kursnivå
 Rask progresjon: vår kursstige fra vanntilvenning fram til svømmedyktig har kun 4 kursnivå
 Kurset betales over tre avdrag på 533 kr pr. måned gjennom vårt påmeldingssystem, SuperInvite.

🤗Vi gleder oss til å ta imot nye og gamle på svømmekurs.
Sammen skaper vi svømmeglede!👌

👉👉👉Finn mer informasjon og registrer deg her.

post

Nye svømmekurs, Byåsen Skole

Til alle kursdeltakere!

Velkommen til nye svømmekurs på Byåsen Skole 🙂 Første kurs er torsdag 05.11.2020 og siste dag er 21.01.2021

Påmelding: svommekurs.kattemil@gmail.com, tel. 46 95 30 30

Torsdager som utgår er:

24.12.2020
31.12.2020

Kursoppsett:

 • Nivå 1 kl.: 16.15-16.55
 • Nivå 3, litagruppe: kl.: 16.15-16.55
 • Nivå 2 kl.: 16.55-17.35
 • Nivå 3 kl.: 17.35-18.15
 • Nivå 4 kl.: 18.15-18.55

ANG. KORONA:

 • HUSK å bruke antibac
 • HUSK å holde avstand i garderobe/dusjanlegg

KURSDELTAKERE:

 • Møt opp inne i svømmehallen ved bassenget.
 • De som deltar på svømmekurs skal ikke komme inn i svømmehallen før tidligst 2 minutter før kursstart.
 • Når kurset er ferdig, går kursdeltakerne rett i garderobene.

HUSK AVSTAND!

 • Foreldre/foresatte har kun tilgang til anlegget når dette er strengt tatt nødvendig og det er mulig å
  holde 1 m avstand mellom foreldre/foresatte. Maks en forelder/foresatt per. barn, – de blir da en del
  av gruppen på 20 personer.
 • Voksne i svømmehallen bør begrenses til 1 foresatt til de yngste og mest utrygge barna.
 • Barna må forlate bassenget straks etter endt kurs og være snare ut av anlegget.
 • Søsken kan ikke bli med
 • Vi håper på god virkning av tiltakene, slik at man kan gå tilbake til normalen så fort det går an.

Skriv fra Trondheim kommune

Vel møtt!

Mvh. Kattem IL