Svømming for alle

Landsdelsårsklassemønstring

Landsdelsårsklassemønstring

De 24 beste svømmerne i hver årsklasse i regionen vår, som består av Trøndelag og Møre og Romsdal, fikk delta i årsklassemønstring for landsdelen Midt-Norge i Pirbadet i helga 17. – 19. mars. Det var Vestbyen og Trondhjems SLK som hadde ansvaret for arrangementet, som var svært vellykket.

For et år siden satte vi som mål å få med en eller flere deltakere til stevnet i år. Da måtte utøverne skåre poeng på fem utvalgte, litt lange øvelser for å kvalifisere seg. Da det kom til stykket, viste det seg at vi hadde 7 kvalifiserte til stevnet. Det var Emmelin, Kristina, Gleb, Suna, Skage, Olav og Johanne. Dessverre ble Olav syk like før stevnet og måtte melde forfall.

Svømmerne våre representerte klubben på en flott måte. De satte personlige rekorder i alle starter, noen ganger med både 20 og 30 sekunder! Det tyder på gode forberedelser fram mot stevnet og god innstilling i selve stevnet.

Plasseringsmessig var det Gleb som gjorde det best. Med en førsteplass og fire andreplasser ble det delt førsteplass sammenlagt! Tidsmessig var det flere som gjorde det godt, ikke minst Emmelin og Kristina. Også i de «eldre» klassene (2009 og 2010) henger vi godt med, særlig etter de nye persene.

Det ble satt 8 nye klubbrekorder i stevnet. Suna og Skage pyntet på egne klubbrekorder på 100m butterfly, 400m fri og 200m bryst. Skage forbedret klubbrekorden også på 200m rygg og 200m medley. Suna ble dessverre syk på søndag.

Landsdelsårsklassemønstring var ei fin erfaring for både utøvere og klubb. Med mer erfaring med slike stevner er det lettere å lykkes. Opplevelsene ga mersmak, og neste år har vi kanskje enda flere med på årsklassemønstringa!

Share this post